Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος ημιτελικός του 64ου Διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ, στις 22:00 ώρα Ελλάδος. Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση των δύο Ημιτελικών και του Τελικού, για την Ελλάδα, θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Τη σημερινή βραδιά ανοίγει η συμμετοχή της Κύπρου, με την εντυπωσιακή Τάμτα και το τραγούδι “Replay”, ενώ η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη 16η θέση του Πρώτου Ημιτελικού, με την Katerine Duska και το τραγούδι “Better Love”.

Καλεσμένη στη βραδιά του Πρώτου Ημιτελικού θα είναι η Dana International, η οποία κέρδισε τη Eurovision το 1998 εκπροσωπώντας το Ισραήλ και θα τραγουδήσει τη δική της εκδοχή του “Just The Way You Are” του Bruno Mars!

Στον Α’ ημιτελικό, όπως και στον τελικό, οι κάτοικοι της Ελλάδας έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας μας. Ωστόσο, μπορούν να στηρίξουν τη συμμετοχή της Κύπρου με την Τάμτα και το τραγούδι “Replay”. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν τηλεφωνικά, μέσω SMS ή μέσω της εφαρμογής της διοργάνωσης “Eurovision Song Contest App”, αμέσως μετά την ολοκλήρωση όλων των εμφανίσεων.

Όπως όλα δείχνουν, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα για τη σημερινή βραδιά, αφού η Κύπρος και η Ελλάδα συνεχίζουν να είναι τα φαβορί του Α΄ Ημιτελικού. Σύμφωνα με τα site προγνωστικών, σήμερα το βράδυ, η Κύπρος θα βρεθεί στην πρώτη θέση της κατάταξης και η Ελλάδα στην δεύτερη, πράγμα που θα μάθουμε μετά την ολοκλήρωση και του τελικού.

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία και στις δύο χώρες!

Ακούστε όλα τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον πρώτο ημιτελικό και δείτε τη σειρά εμφάνισής τους εδώ: