Ο αγαπημένος ερμηνευτής ανάρτησε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, τονίζοντας την έντονη απουσία του πατέρα του, Αντώνη Βαρδή, την ημέρα της ονομαστικής εορτής του ίδιου και  έγραψε τα εξής:

“Οι γιορτες πονανε παραπανω. Χρονια πολλα μπαμπα μου. Το σαγαπω ειναι λιγο. Εχω τοσα να σου πω…#antonisvardis #vardis #βαρδης”

Στο παρελθόν ο Γιάννης Βαρδής είχε μιλήσει εξίσου με πολύ συγκινητικά λογιά σε συνέντευξη για τον χαμό του πατέρα του, λέγοντας τα εξής:

“Για μένα είναι εδώ. Θα ήθελα να είναι ακόμα πιο πολύ, αλλά δεν είναι στο χέρι μου. Θέλω να πιστεύω πως αν υπάρχει κάτι μετά από την επίγεια ζωή, μια ενέργεια έστω, τότε πραγματικά είναι εδώ. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Στη μνήμη του ραδιοφώνου του αυτοκινήτου έχω έξι συγκεκριμένους ελληνικούς σταθμούς. Λέω μέσα μου ‘’Πατέρα αν με ακούς, θα πατήσω στην τύχη ένα κουμπί και θα ακούσω το κομμάτι σου, το ‘’Δως’ μου μια αγκαλιά’’. Μου έχει τύχει ήδη οκτώ με εννιά φορές. Και όχι απλά το ακούω στο τέλος, αλλά το ακούω ακριβώς την στιγμή που ξεκινάει. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω, αλλά είναι κάτι που μου δίνει δύναμη και την ενέργειά του.”

“Ήταν πολύ αυστηρός, ειδικά σε θέματα της οικογένειας, αλλά και την δική μου δουλειά. Μου έλεγε πάντα να μην ξενυχτάω και να προσέχω την φωνή μου. Μέσα στο σπίτι ήταν αυστηρός, ειδικά τα πρώτα δυο πρώτα χρόνια που μείναμε μαζί. Ήμουν 21 ετών, μόλις είχα τελειώσει το στρατιωτικό μου και οι επιλογές μου ήταν δυο: Ή έφευγα με την μητέρα μου στην Αμερική ή έμενα με τον πατέρα μου. Στην αρχή, οι σχέσεις μας ήθελαν αρκετή δουλειά. Ήταν, όμως, τόσο σωστός και τόσο δίκαιος, που του βγάζω το καπέλο. Ό,τι μου είπε ήταν απολύτως σωστό. Ήμουν σε όλα λάθος, ακόμα και μέχρι πριν φύγει από την ζωή. Eκείνος εντόπιζε όλα τα στραβά. Ακόμα και στα προσωπικά μου έπεφτε μέσα. Στα επαγγελματικά, είχε τύχει να μου δώσει ένα κομμάτι, να το φτιάξω όπως θέλω και μόλις το ακούσει να μου πει πως δεν του αρέσει. Εγώ, από αντίδραση, του έλεγα πως μου αρέσει, αλλά εκ του αποτελέσματος είχε δίκιο.”