Υποψήφιοι για αποχώρηση στο MasterChef ήταν χθες δυο από τους μάγειρες που είχαν γίνει καλοί φίλοι μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού. Η μπλε ομάδα συγκέντρωσε τη χαμηλότερη βαθμολογία μετά τη διπλή ομαδική δοκιμασία και τόσο ο Σάββας Ληχανίδης, όσο και ο Χρήστος Γλωσσίδης προτάθηκαν για αποχώρηση χωρίς δεύτερη σκέψη.

Οι δύο υποψήφιοι του MasterChef είχαν στη διάθεση τους 90 λεπτά για να μαγειρέψουν δύο πιάτα με διαφορετική πρωτεΐνη αλλά τις ίδιες απαιτητικές συνοδευτικές παρασκευές.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνιστικού μέρους, ο Χρήστος Γλωσσίδης φάνηκε να κάνει καλύτερη διαχείριση του χρόνου του και κατάφερε να στήσει τα πιάτα του νωρίτερα από τον Σάββα που έστησε την τελευταία στιγμή.

Οι κριτές εντόπισαν αρκετές αστοχίες στα πιάτα του Σάββα ο οποίος συγκέντρωσε συνολικά 55/80 έναντι 65/80 που συγκέντρωσαν τα πιάτα του Χρήστου. Συντετριμμένος ο Χρήστος Γλωσσίδης επέστρεψε στο σπίτι του MasterChef λέγοντας πως δεν είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Σάββα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Ο Σάββας Ληχανίδης ήταν έτοιμος να ακούσει από τους κριτές το «άφησε την ποδιά σου», αλλά εκείνοι έκαναν την ανατροπή. Ανακοίνωσαν στον Σάββα πως παραμένει στο σπίτι του Masterchef και θα συνεχίσει να διαγωνίζεται, αφού όπως του εξήγησαν θα είναι ο πρώτος υποψήφιος στη διαδικασία που θα ακολουθήσει.

«Η διαδικασία συνεχίζει ως εξής: Αυτή την εβδομάδα θα έχουμε μία αποχώρηση. Από το επόμενο τεστ δημιουργικότητας θα βγουν δύο υποψήφιοι προς αποχώρηση. Σε αυτούς θα προστεθείς κι εσύ και οι τρεις σας θα δώσετε μάχη για να δούμε ποιος θα είναι αυτός που θα φύγει» ανακοίνωσε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τον ρώτησε ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει τώρα που θα φύγει και εκείνος απάντησε: «Σεφ θέλω να δω την κόρη μου».

Στη συνέχεια, ο Σωτήρης Κοντιζάς του απηύθυνε τον λόγο ρωτώντας τον αν αισθάνεται έτοιμος να φύγει και αν τα έδωσε όλα και τότε εκείνος είπε: «Ναι αισθάνομαι έτοιμος να φύγω. Δεν τα έδωσα όλα, αλλά ευχαριστήθηκα όλο τον διαγωνισμό. Πέρασα πάρα πολύ καλά. Υπήρχαν στιγμές που σκεφτόμουν πολύ έντονα το παιδί μου, αλλά πήρα πολλά πράγματα».