Το Athens Pride 2019, με τίτλο “Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία”, αποτελεί ορόσημο για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, μιας και συμπληρώνονται 15 χρόνια από το πρώτο Pride στην Αθήνα και 50 χρόνια από την εξέγερση του Στόουνγουόλ στους δρόμους της Νέας Υόρκης, στις 28 Ιουνίου 1969, η οποία στάθηκε αφορμή για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο απελευθερωτικό κίνημα για την κοινότητα.

Το 15ο Athens Pride τιμά τη μνήμη του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, που δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Το Athens Pride 2019 θα παρουσιάσει ο Θανάσης Αλευράς, ο οποίος έκανε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram:

“Athens Pride 2019. Τιμη μου που θα παρουσιάσω το 15ο Athens Pride! Το Σάββατο 8 Ιουνίου θα βγούμε στους δρόμους της Αθήνας για το δικαίωμα να αγαπάς και να αγαπιέσαι φανερά… να μην φοβάσαι… να μην κρύβεσαι…θα βγούμε στους δρόμους να πούμε ΟΧΙ στη βία ΟΧΙ στην ομοφοβία..θα βγούμε στους δρόμους για να τους γεμίσουμε χρώματα. Σ’ αυτήν την Επανάσταση και γι’ αυτή την Επανάσταση θα είμαστε πάντα εκεί! PROUD!”

Το Σάββατο, 8 Ιουνίου από τις 12.00 και μετά θα λαμβάνουν χώρα διάφορες δράσεις στην πλατεία Συντάγματος ενώ το Parade θα ξεκινήσει στις 18.30. Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει ένα μεγάλο πάρτι, στο οποίο θα παρευρεθούν γνωστοί καλλιτέχνες.

Μία εξ αυτών θα είναι και η Ελένη Φουρέιρα, η οποία, μετά την συμμετοχή της στην Eurovision, έχει συμμετάσχει σε πολλά Pride Festivals σε όλο τον κόσμο. Η αγαπημένη τραγουδίστρια ανακοίνωσε, μέσω Instagram, πως θα πάρει μέρος στα live acts που θα ακολουθήσουν μετά το Athens Pride Parade και δήλωσε και αυτή υπερήφανη!

 

Στη σκηνή του 15ου Athens Pride θα βρεθεί και ο μοναδικός Φοίβος Δεληβοριάς, που θα τραγουδήσει για το πλήθος κόσμου που θα παρευρεθεί στη διοργάνωση.

 

 

To Athens Pride θα φιλοξενήσει αρκετούς ακόμη καλλιτέχνες, με το πλήρες line up των καλλιτεχνών να ανακοινώνεται άμεσα!