Η Conchita Wurst, η νικήτρια της Eurovision του 2014, έκανε μια δυνατή εξομολόγηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. 

Η ίδια αποκάλυψε ότι είναι φορέας του AIDS και αποφάσισε να το γνωστοποιήσει, καθώς δέχτηκε απειλές από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος της μετάδωσε τον ιό.  

«Σήμερα ήρθε η μέρα για να απελευθερωθώ από τη δαμόκλειο σπάθη που κουβαλάω: Είμαι θετική στον ιό HIV, μπορεί πολλούς από εσάς να μην τους ενδιαφέρει, αλλά αναγκάζομαι να το πω, διότι ένας πρώην φίλος απειλεί να βγάλει δημόσια αυτά τα προσωπικά ιατρικά μου στοιχεία. Ελπίζω να δώσω κουράγιο και να κάνω ακόμη ένα βήμα ενάντια στον στιγματισμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί…», έγραψε η 29χρονη τραγουδίστρια. Και συνέχισε: «οι πληροφορίες για την κατάσταση μου μπορεί να είναι νέες για εσάς, αλλά για μένα δεν είναι. Είμαι καλά στην υγεία μου, πιο δυνατή και πιο δραστήρια από ποτέ, καθώς λαμβάνω την αγωγή μου από τότε που έγινε η διάγνωση και ο ιός δεν ανιχνεύεται πλέον στο αίμα μου»,  έγραψε η τραγουδίστρια. 

Κλείνοντας τη μακροσκελή ανάρτησή της στο Instagram, η Conchita Wurst εξομολογήθηκε: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με φοβίζει και να επηρεάζει τη ζωή μου με αυτό».