Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο κι όχι μόνο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Χρήστου Σιμαρδάνη. Ο ταλαντούχος ηθοποιός και εκφωνητής άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ηλικία 61 ετών, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης γεννήθηκε το 1957 κι έζησε μέχρι την ηλικία των 6 ετών στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Μετά το σχολείο γράφτηκε σε δραματική σχολή, γεγονός που δεν ευχαρίστησε τους δικούς του, οι οποίοι τον παρακίνησαν να πραγματοποιήσει τις σπουδές του στην Αμερική. Λόγω του ότι δεν κατάφερε να πάρει την visa, αποφάσισαν να πάει στο Λονδίνο. Ακόμα και στο Λονδίνο όμως, ο Χρήστος Σιμαρδάνης κατέληξε σε δραματική σχολή, την Central School of Speech and Drama. 

Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής τόσο για τους τηλεοπτικούς του ρόλους, όπως στη σειρά του Mega «Η Νταντά», όσο και για τις συμμετοχές του στη μεγάλη οθόνη («Safe Sex»,»Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο»κ.λ.π.). Ο αγαπημένος ηθοποιός έγινε ευρέως γνωστός από την εκφώνηση των διαφημιστικών σποτ του Mega. Έτσι, η φωνή του έγινε οικεία σε όλους μας, καθώς είχε αναλάβει επί σειρά ετών σχεδόν όλα τα διαφημιστικά σποτ που σχετίζονται με διοργανώσεις-χορηγίες επικοινωνίας του Mega . Αξιόλογες θεωρούνται κι οι θεατρικές του δουλειές.