Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα η ανάγκη για αλληλεγγύη, βοήθεια, υποστήριξη είναι πιο άμεση από ποτέ.Ήδη η συμπαράσταση του κόσμου είναι συγκλονιστική καθώς από τις πρώτες κιόλας ώρες χιλιάδες άτομα βρέθηκαν στο πλευρό των πυρόπληκτων προσφέροντας έμπρακτα την στήριξη τους παρέχοντας τα απαραίτητα. 

Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι και οι Έλληνες τραγουδιστές οι οποίοι συμμετέχουν στο εθνικό πένθος της χώρας και προσπαθούν να συνδράμουν με κάθε τρόπο.

 Ανάμεσα τους και η Νατάσα Θεοδωρίδου που αποφάσισε να ακυρώσει την  αυριανή της συναυλία  στην Κατερίνη με τον Γιώργο Παπαδόπουλου και να την μεταφέρει στις 16/8. Μάλιστα μαζί αποφάσισαν πως τα έσοδα της συναυλίας  θα τα διαθέσουν στους συνανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Σεβόμενος την εθνική τραγωδία με τους 82 νεκρούς από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, ο Αντώνης Ρέμος ανακοίνωσε την αναβολή της προγραμματισμένης συναυλίας του στο Nammos της Μυκόνου.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης δήλωσε ότι παρακολουθεί με αίσθημα ευθύνης και ανείπωτη θλίψη τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, γνωστοποιώντας ότι η συναυλία θα μεταφερθεί στις 27 Ιουλίου. 

Μάλιστα, τόνισε ότι μέρος των εσόδων, καθώς και η δική του αμοιβή θα προσφερθούν στους πληγέντες. 

Ολόκληρη η δήλωση του Αντώνη Ρέμου:

Αγαπημένοι μου φίλοι, με αίσθημα ευθύνης και ανείπωτη θλίψη παρακολουθώ τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών. Ο καθένας μας τέτοιες στιγμές πρέπει να πράττει με βάση την ψυχή του και συνείδηση του, ώστε να βοηθήσει στο ελάχιστο την όλη κατάσταση που περνάει η χώρα μας και οι συμπολίτες μας. Έτσι λοιπόν σας πληροφορώ πως η προγραμματισμένη διεθνή συναυλία στο Nammos της Μυκόνου μεταφέρεται για τις 27/7 και εξολοκλήρου η δική μου αμοιβή καθώς και μεγάλο μέρος των συνολικών εσόδων της βραδιάς θα προσφερθούν από καρδιάς στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη καθώς και στις οικογένειες αυτών. Επίσης αναβάλλεται η προγραμματισμένη μας συναυλία 29/7 στο φεστιβάλ Νέστου στην Καβάλα και θα ανακοινωθεί προσεχώς νέα ημερομηνία. Καλή δύναμη εύχομαι σε όλους.

Τη συμπαράσταση του στους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική δείχνει ο αγαπημένος τραγουδιστής, Γιώργος Μαζωνάκης.

Ο τραγουδιστής συντετριμμένος, όπως ο ίδιος έγραψε, από τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες  θα δώσει την αμοιβή του, από τις επόμενες δυο συναυλίες που θα πραγματοποιήσει, σε αρμόδιο φορέα έτσι ώστε να συμβάλει στην ανακούφιση των πληγέντων.

Κλειστό και το Fantasia
 
Το μαγαζί που με επιτυχία εμφανίζεται και φέτος το καλοκαίρι ο Κωνσταντίνος Αργυρός με ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι σεβόμενο το Εθνικό Πένθος δεν θα λειτουργήσει την Παρασκευή 27/7 ενώ μέρος των εσόδων του Σαββάτου θα κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για τους πληγέντες!
 
 
Ο Νίκος Μακρόπουλος κοντά στους πληγέντες
Ο τραγουδιστής με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook δήλωσε πως όλα τα έσοδα της ερχόμενης εμφάνισης του στην Κάλυμνο – στο πλαίσιο της προ πολλού προγραμματισμένης καλοκαιρινής του περιοδείας- θα δοθούν στους πληγέντες συνανθρώπους μας. Ο Νίκος Μακρόπουλος επίσης δεσμεύτηκε πως θα λάβει μέρος σε οποιαδήποτε εκδήλωση η συναυλία πραγματοποιηθεί για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων. 
 
«Η χώρα και οι συμπολίτες μας δοκιμάζονται για άλλη μια φορά από τα τραγικά συμβάντα των ημερών. Ο καθένας συνεισφέρει με τον τρόπο του αυτές τις δύσκολες ώρες. Δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος από την προσπάθεια παροχής βοήθειας σε όσους την χρειάζονται. Και το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να διαθέσω για αυτόν το σκοπό όλα τα έσοδα από την προ πολλού προγραμματισμένη εμφάνιση μου στην Κάλυμνο. Δεσμεύομαι, μάλιστα, να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε εκδήλωση η συναυλία οργανωθεί για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων συνανθρώπων μας, στους οποίους εύχομαι δύναμη , κουράγιο και πίστη στο πολυτιμότερο των αγαθών, στη ζωή. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους φίλους των θυμάτων.»
 

Λόγω των πρόσφατων, πολύ δυσάρεστων γεγονότων, η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 25 Ιουλίου συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στη Ρόδο, στο Θέατρο Μεσαιωνικής  Τάφρου, η συναυλία στην Χαλκίδα την Παρασκευή 27 Ιουλίου και η συναυλία στο Λουτράκι το Σάββατο 28 Ιουλίου, αναβάλλονται.

«Φίλοι μου οι συναυλίες που ακολουθούν σε Ρόδο, Χαλκίδα και Λουτράκι αναβάλλονται. Μπροστά στο σοκ που έχουμε υποστεί από την τραγωδία που βρήκε συνανθρώπους μας, όχι μόνο ως ένδειξη πένθους αλλά με πάσα ειλικρίνεια, εγώ και η μπάντα μου δεν έχουμε την δύναμη αλλά και τη διάθεση να παίξουμε μουσική», σχολιάζει ο Κωστής Μαραβέγιας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής, αναβάλλεται και η  προγραμματισμένη για το Σάββατο 28 Ιουλίου συναυλία της Νατάσας Μποφίλιου στις Παλιές Φυλακές Ωρωπού.