Στην Ελλάδα επέστρεψε η Γιάννα Τερζή μετά τον αποκλεισμό της χώρας μας από τον τελικό της Eurovision.

H τραγουδίστρια, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα με το «Όνειρό μου», αντιμετωπίζοντας πολλά τεχνικά προβλήματα στην Altice Arena στη Λισαβόνα, μίλησε για όλα στους δημοσιογράφους που την περίμεναν στο Ελ. Βενιζέλος.

«Το πρώτο σοκ ήταν λίγο άβολο – Το τραγούδι στην Ελλάδα είναι ακόμα νούμερο ένα»

«Ήταν το πρώτο σοκ λίγο άβολο και η πρώτη μέρα, αλλά τώρα γύρισα στην Ελλάδα, στο σπίτι μου, στη χώρα μου που το τραγούδι είναι νούμερο ένα ακόμα. Εντάξει, όλα καλά. Από τη μέρα που φτάσαμε στην Πορτογαλία, μόνο παλεύαμε για να πάρουμε τα δεδομένα που υποτίθεται ότι είχαμε συμφωνήσει μήνες πριν και γενικότερα από τότε που είχαμε ξεκινήσει να κάνουμε τις προτάσεις μας για τη σκηνική παρουσία. Αυτό που είδατε ήταν αυτό που καταφέραμε μετά από πάρα πολύ προσπάθεια και από αυτά που ήταν αυτοί διατεθειμένοι να μας δώσουν. Προσαρμόσαμε την εμφάνισή μας σύμφωνα με αυτά που μπορούσαν να γίνουν στη σκηνή|

«Είναι δεδομένο ότι θέλω να πάει καλά η Κύπρος»

Η Κύπρος είναι δεδομένο ότι θέλω να πάει καλά, η μία υποστηρίζουμε την άλλη από την αρχή, δεν γίναμε γραφικοί μεταξύ μας -γιατί μην ξεχνάτε ότι η Ευρώπη λέει συνέχεια ότι είμαστε γραφικοί και δίνουμε τα 12αρια μας- το κρατήσαμε σε πιο ήπιους τόνους.

«Η Βουλγαρία ήταν η μοναδική χώρα που έκλαιγε μαζί μας»

Η Βουλγαρία ήταν η μοναδική χώρα που όταν αποκλειστήκαμε ήρθαν στο καμαρίνι και έκλαιγαν τα παιδιά μαζί μας. Ήθελα να τους δώσω μια πολύ μεγάλη ευχή, χωρίς να είναι κυριολεκτική αναγκαστικά, ο ένας λέγαμε στον άλλον ότι θα κερδίσεις εσύ. Γίναμε φίλοι με τόσους τραγουδιστές, μου αρέσουν και άλλα τραγούδια. Με την Ελένη Φουρέιρα μίλησα χθες στο τηλέφωνο, της ευχήθηκα καλή επιτυχία και μου είπε μη τυχόν και σε ξαναδώ στεναχωρημένη.

«Κρίθηκα σε μια λάθος εμφάνιση»

Τη βραδιά που ψήφιζαν οι κριτικές επιτροπές, έσκασαν τα πυροτεχνήματα 2 λεπτά νωρίτερα, ένα βήμα μακριά από μένα, όπου θα μπορούσε να είχε γίνει και ατύχημα και συνέχισα να τραγουδάω. Δεν άλλαξαν τα δεδομένα μας, γιατί ζητήσαμε να ξανακάνουμε την πρόβα για να κριθούμε κι εμείς δίκαια όπως και οι υπόλοιποι, αλλά δεν έγινε. Κρίθηκα σε μια λάθος εμφάνιση».