Το Σάββατο 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο 64ος διαγωνισμός της Eurovision, με μεγάλη νικήτρια την Ολλανδία, που για πέμπτη φορά κέρδισε τον διαγωνισμό, λαμβάνοντας 492 βαθμούς. Η Ελλάδα με την Katerine Duska τερμάτισε στην 21η θέση με 71 βαθμούς και η Κύπρος με την Τάμτα στην 15η θέση με 101 βαθμούς.

Ελλάδα και Κύπρος πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και μόνο υπερήφανοι μπορούμε να είμαστε για τις δύο συμμετοχές. Η Katerine Duska με την υπέροχη φωνή της μάγεψε το κοινό και η Τάμτα πραγματοποίησε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση, ξεσήκωσε το κοινό και σίγουρα το τραγούδι θα είναι ένα από τα hits του καλοκαιριού.

Την παράσταση έκλεψε αδιαμφισβήτητα η βασίλισσα της pop, Μadonna, η οποία ερμήνευσε δύο τραγούδια και μετέδωσε μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης των λαών, ενώ μια από τις πιο ωραίες στιγμές της διοργάνωσης ήταν η επανένωση στη σκηνή παλαιότερων συμμετεχόντων, οι οποίοι τραγούδησαν ο ένας τραγούδια του άλλου. Ανάμεσα σ’ αυτους και η μοναδική Ελένη Φουρέιρα, φορώντας μία custom made δημιουργία Vrettos Vrettakos, κεντημένη με περισσότερα από 250.000 κρύσταλλα Swarovski, αφήνοντας τους πάντες άφωνους! Η αγαπημένη τραγουδίστρια έβαλε φωτιά στη σκηνή του διαγωνισμού και έδειξε σε όλη στην Ευρώπη το λάθος που έκανε πέρσι!

Η εκρηκτική performer, Ελένη Φουρέιρα, μοιράστηκε τη σκηνή με τους Conchita Wurst, Mans Zelmerlöw και Verka Serduchka και ξεσήκωσε το κοινό με το “Dancing Lasha Tumbai”, το τραγούδι με το οποίο η Verka εκπροσώπησε την Ουκρανία το 2007 και είναι ένα από τα διαχρονικά hits της Eurovision. Στη συνέχεια, μαζί με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες, πλαισίωσε την Gali Atari στο “Hallelujah”, με το οποίο το Ισραήλ κέρδισε τη Eurovision το 1979.