Η Κύπρος και η Ελλάδα θα διαγωνιστούν στην έναρξη και στη λήξη του Πρώτου Ημιτελικού της Eurovision αντίστοιχα.

Η EBU ανακοίνωσε, την Τρίτη 02/04, τη σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο Ημιτελικούς του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθούν στις 14 και 16 το Μαίου στο Τελ Αβίβ.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 41 χώρες, εκ των οποίων οι έξι έχουν ήδη προκριθεί στον μεγάλο τελικό: η διοργανώτρια χώρα και νικήτρια της περσινής Eurovision, το Ισραήλ, και τα πέντε μέλη της EBU με τη μεγαλύτερη οικονομική συνεισφορά, δηλαδή η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους επί σκηνής, το βράδυ της 18ης Μαίου.

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος θα εμφανιστούν στον πρώτο ημιτελικό τις Eurovision στις 14 Μαΐου, η Κύπρος ,μάλιστα, με την Τάμτα και το «Replay» θα είναι αυτή που θα σημάνει την έναρξη του διαγωνισμού. Η Ελλάδα, από την άλλη, θα εμφανιστεί προτελευταία, στη 16η θέση δίνοντας στην Katerine Duska και το «Better Love» ένα σημαντικό προβάδισμα εν όψει ψηφοφορίας.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο Ημιτελικούς της Eurovision δεν προκύπτει πλέον μέσω κλήρωσης, όπως συνηθιζόταν, αλλά η απόφαση λαμβάνεται απευθείας από τους παραγωγούς της διοργάνωσης. Στην περίπτωση της φετινής Eurovision, η σειρά εμφάνισης αποφασίστηκε από τους παραγωγούς και το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της διοργανώτριας χώρας, το ισραηλινό KAN.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τη σειρά εμφάνισης στον πρώτο ημιτελικό

1. Κύπρος

2. Μαυροβούνιο

3. Φινλανδία

4. Πολωνία

5. Σλοβενία

6. Τσεχία

7. Ουγγαρία

8. Λευκορωσία

9. Σερβία

10. Βέλγιο

11. Γεωργία

12. Αυστραλία

13. Ισλανδία

14. Εσθονία

15. Πορτογαλία

16. Ελλάδα

17. Σαν Μαρίνο

Δείτε τη σειρά εμφάνισης του δεύτερου ημιτελικού.

1. Αρμενία

2. Ιρλανδία

3. Μολδαβία

4. Ελβετία

5. Λετονία

6. Ρουμανία

7. Δανία

8. Σουηδία

9. Αυστρία

10. Κροατία

11. Μάλτα

12. Λιθουανία

13. Ρωσία