Μεγάλη τάση για το καλοκαίρι του 2023, το island-hopping 

Όπως αντιλαμβανόμαστε και από το όνομα του, το island-hopping σημαίνει να πηγαίνεις από το ένα νησί στο άλλο μένοντας λίγες μέρες στο καθένα. Αντί να περάσεις τις διακοπές σου μόνο σε ένα νησί, μπορεί μέσα στο διάστημα των διακοπών σου να επισκεφθείς 3-4 διαφορετικούς προορισμούς. Ένα από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα island-hopping ταξίδι είναι να αποτελείται από νησιά, τα οποία είναι κοντά μεταξύ τους. Γι’ αυτό και τα νησιά του Ιονίου αποτελούν ιδανικό προορισμό. 

Τα 3 must νησιά του Ιονίου που είναι ιδανικά για island-hopping είναι η Κέρκυρα, οι Παξοί και οι Αντίπξοι. Τα βόρεια νησιά του Ιονίου, σε περιμένουν με τα γαλαζοπράσινα νερά τους, την μοναδική αρχιτεκτονική τους, την φυσική ομορφιά τους και την πλούσια ιστορία τους να αδράξεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Για να πραγματοποιήσεις όμως ένα τέτοιου είδους ταξίδι, είναι απαραίτητος ένας καλά οργανωμένος σχεδιασμός. Ένα απο τα πιο σημαντικά βήματα για τον σχεδιασμό του island-hopping ταξιδιού σας, είναι ο σωστός καταμερισμός των ημερών ανά νησί, με κριτήριο την έκταση του εκάστοτε νησιού, την ποικιλία των δραστηριοτήτων στο κάθε νησί και εννοείται τις αποστάσεις απο νησί σε νησί. 

Ξεκινώντας τις διακοπές σου απο το νησί της Κέρκυρας, υπολόγισε πως θα χρειαστείς πέντε ημέρες. Η “Αρχόντισσα του Ιονίου”, όπως πολλοί την αποκαλούν, είναι ένας πολυδιάστατος προορισμός, που συνδυάζει μια πολύ μεγάλη ποικιλία από αξιοθέατα, παραλίες, γαστρονομία, ιστορία και φυσικά καλοκαιρινή διασκέδαση. Παρόλο που είναι μεγάλο νησί, είναι εύκολο να το εξερευνήσεις, αν ξέρεις πού να πας. Τα καντούνια της παλιάς πόλης, το Αχίλλειο, η Σπιανάδα, το Λιστόν, το παλιό και το νέο φρούριο, το Ποντικονήσι και το Μον Ρεπό είναι μερικά από τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς!

 

Συνήθως, από Κέρκυρα για Παξούς υπάρχει 1 απευθείας δρομολόγιο την ημέρα και τα εισιτήρια γι’ αυτή τη διαδρομή ξεκινούν από 10€. Εναλλακτικά, μπορείς να ταξιδέψεις από Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα και από Ηγουμενίτσα – Παξούς που έχει συνολική διάρκεια 2,5 ώρες και κοστίζει περίπου 15€. 

Στους Παξούς και Αντίπαξους θα χρειαστείς μόλις δύο ημέρες. Δύο μέρη με εξωτικές παραλίες, πράσινα και τιρκουάζ νερά, λευκή άμμο και ψιλό βότσαλο. Μοναδικές εμπειρίες στο νησί των Παξών είναι το ηλιοβασίλεμα στον κατάλευκο βράχο του Ερημίτη, η εξερεύνηση σπηλιών και το περπάτημα στην Χώρα, για να ανακαλύψετε τις παλιές στέρνες. Νότια των Παξών, βρίσκεται ‘ο μικρός κήπος της Εδέμ’, οι Αντίπαξοι. Ένα νησί-παράδεισος με έκταση μόλις 3 τ.χλμ. Οι Αντίπαξοι, φημίζονται για τις υπέροχες γαλαζοπράσινες παραλίες τους, την αρχιτεκτονική τους που αποτυπώνεται στο Κάστρο του Αγίου Νικολάου, για το γλυκόπιοτο κρασί τους, αλλά και την γαλήνη που διακατέχει το νησί.