Η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα, Παρασκευή 13/4, με βροχές, κατά τόπους καταιγίδες και την κίνηση στους δρόμους του λεκανοπεδίου στα κόκκινα, ενώ και το Σαββατοκύριακο δεν θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή.

Πιο συγκεκριμένα, το σκηνικό θα παραμείνει σχεδόν ίδιο μέχρι και την Τρίτη 16 /4, αφού διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τον καιρό στη χώρας μας. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχοπτώσεις, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρές ριπές ανέμων.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως και το Σαββάτο 13/4 αναμένονται στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ και οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 7 με 8 μποφόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, Παρασκευή 12/04, αλλά και το Σάββατο 13/04, οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα κατά περίπτωση να παρουσιάζουν χαρακτηριστικά λασποβροχής.

Στην Αττική για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι – νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.