Ο Maluma κυκλοφόρησε το πέμπτο album του, με τίτλο «Papi Juancho». Το παγκόσμιο φαινόμενο της λάτιν μουσικής αιφνιδίασε ευχάριστα το κοινό του, αφού σχεδόν απροειδοποίητα επέστρεψε με νέα δισκογραφική δουλειά τον Αύγουστο που μας πέρασε. 

Ο κολομβιανός τραγουδιστής απείχε από τα social media για ένα μικρό διάστημα και επανεμφανίστηκε για να κάνει μια ζωντανή μετάδοση στο Instagram, κατά την οποία ενημέρωσε τους followers του για το νέο του επαγγελματικό βήμα.

Συγκεκριμένα ο Maluma ανέφερε στο live του:

«Αυτό το άλμπουμ είναι πολύ ιδιαίτερο, εκπροσωπεί το πνεύμα μου, τα πράγματα με τα οποία μεγάλωσα, τη μουσική που μου αρέσει να ακούω με τους φίλους μου και το προσωπικό μου γούστο στη reggaeton. Γι’ αυτό το λόγο συνεργάστηκα με καλλιτέχνες που με έχουν εμπνεύσει. Φτιάχτηκε με πολλή αγάπη και έχει σκοπό να κάνει τους θαυμαστές μου αλλά και τον εαυτό μου, χαρούμενους. Θέλω ο κόσμος πραγματικά να απολαύσει και να περάσει καλά με αυτή τη μουσική, αυτό είναι το νόημα του “Papi Juancho”».

Η νέα δισκογραφική δουλειά του περιλαμβάνει 22 τραγούδια που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας. O Maluma παρουσίασε για πρώτη φορά live το single «Hawai» στα MTV Video Music Awards, όπου απέσπασε το βραβείο καλύτερου Latin Video για τη συνεργασία του με τον JBalvin στο «Qué Pena».