Σε ηλικία μόλις 25 χρονών, ο Maluma θεωρείται ως ένας από τους βασικούς εκπροσώπους της Latin μουσικής και ένα global youth idol. Ο νικητής του βραβείου Latin Grammy για το καλύτερο σύγχρονο Pop Vocal Album (F.A.M.E) είναι ένας από τους top καλλιτέχνες στα social media με πάνω από 23 εκατομμύρια fans στο Fcabeook, 6 εκατομμύρια Followers στο Twitter και 46.5 εκατομμύρια followers στο Instagram (κάνοντας τον, τον Latin άνδρα καλλιτέχνη με τους περισσότερους followers).

Το επίσημο Youtube/VEVO κανάλι του έχει πάνω από 9 δισεκατομμύρια views και πάνω από 22 εκατομμύρια συνδρομητές. Ο καλλιτέχνης γνώρισε μεγάλη επιτυχία κατά την διάρκεια του “Maluma World Tour” πουλώντας πάνω από 1 εκατομμύριο εισιτήρια σε 105 συναυλίες παγκοσμίως μόνο για το έτος 2017 κάνοντας τον Latin καλλιτέχνη με τις περισσότερες πωλήσεις εισιτηρίων στον κόσμο. Το 2018, έσπασε το ρεκόρ του, καταφέρνοντας να κάνει sold-out όλα τα shows του σε Ευρώπη και Αμερική με το tour του “F.A.M.E. World Tour” κάνοντας sell out venues στα Madison Square Garden και TheForum. Αυτή τη στιγμή συνεχίζει να πουλάει εισιτήρια με τον ίδιο ρυθμό για το tour “11:11 World Tour”.

Από το 2015 ο Maluma έχει κυκλοφορήσει 3 albums, τα οποία όλα έχουν φτάσει στο Νο1 του Billboard Latin Album Charts. Μέχρι στιγμής ο superstar έχει 13 Νο1 single σύμφωνα με το Billboard Latin Chart.

  1. Ποιο είναι το πραγματικό όνομα του Maluma;

 Το όνομα Maluma δεν είναι το πραγματικό όνομα του λατίνου Super Star! Στην πραγματικότητα ονομάζεται Juan Luis Londoño Arias και το Maluma ήταν ένας τρόπος «για να έχει την οικογένειά του πάντα μαζί», αφού προέρχεται από τα ονόματα της μητέρας τους Marlli, του πατέρα του Luis και της αδελφής του Manuela.

  1. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο.

Σε ηλικία 16 ετών συνέθεσε το πρώτο του reggaeton τραγούδι και ανακαλύφθηκε από μια δισκογραφική εταιρεία στην Κολομβία. Μέχρι τότε η ζωή του ήταν το ποδόσφαιρο, ​​η αγάπη του για το άθλημα ήταν τόσο μεγάλη που ο πατέρας του ήταν σίγουρος ότι θα γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

  1. Έχει τη δική του σειρά ρούχων.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής έχει την δική του σειρά ανδρικών, γυναικείων και παιδικών ρούχων. Συνεργάζεται με γνωστή εταιρία ρούχων στην Κολομβία και  σύμφωνα με τους εργαζόμενους της, ο Maluma συμμετέχει σε όλα τα στάδια παραγωγής της σειράς.

  1. Το διαζύγιο των γονιών του, που επηρέασε την παιδική του ηλικία.

Η γονείς του Maluma χώρισαν όταν ο ίδιος ήταν 10 ετών. Όπως έχει πει ο ίδιος, ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος για όλη την οικογένεια και ειδικά για αυτόν. Πιστεύοντας ότι το διαζύγιο των γονιών του ήταν δικό του σφάλμα, ο δεκάχρονος, τότε, Maluma άρχισε να πουλάει πράγματα στο σχολείο του και έδινε τα χρήματα που συγκέντρωνε στην μητέρα του.

  1. Αγαπάει πολύ τα παιδιά

Σε κάθε του ταξίδι προσπαθεί να επισκέπτεται ένα παιδικό νοσοκομείο και να συμπεριλάβει παιδιά από όλο τον κόσμο στις συναυλίες του. Είναι επίσης πολύ κοντά με την οικογένειά του, μάλιστα έχει ένα τεράστιο τατουάζ στην πλάτη του με το όνομα του μικρού του ξαδέλφου Romeo.