Η Mariah Carey μίλησε για πρώτη φορά  για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και 17 χρόνια. Η πασίγνωστη τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή, με την οποία διαγνώσθηκε το 2001. Πρόσφατα, μάλιστα, άρχισε να παίρνει φαρμακευτική αγωγή.  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People, μίλησε ανοιχτά γι’ αυτή τη πάθηση, ενώ παράλληλα προσπάθησε να περάσει τα δικά της μηνύματα στον κόσμο που την ακολουθεί και την στηρίζει καθ’όλη τη διάρκεια της καριέρας της. 

«Δεν ήθελα να το πιστέψω… Μέχρι πρόσφατα ζούσα στην άρνηση και την απομόνωση και φοβόμουν ότι κάποιος θα με εκθέσει. Ήταν πολύ βαρύ το φορτίο για να το επωμιστώ και απλά δεν μπορούσα πλέον να το κάνω. Αναζήτησα και έλαβα θεραπεία, άφησα θετικούς ανθρώπους να σταθούν στο πλευρό μου και άρχισα και πάλι να κάνω ό,τι αγαπώ, να γράφω τραγούδια και μουσική», δήλωσε χαρακτηριστικά η επιτυχημένη τραγουδίστρια. 

Πλέον, όπως έκανε γνωστό, λαμβάνει αγωγή για διπολική διαταραχή τύπου 2.«Παίρνω φάρμακα τα οποία φαίνεται πως είναι καλά. Δεν με κάνουν να νιώθω πολύ κουρασμένη, υποτονική, ή κάτι τέτοιο. Το σημαντικότερο είναι να βρεις την σωστή ισορροπία», δήλωσε προκειμένου να περάσει το δικό της μήνυμα. 

Επιπλέον, ανέφερε «Πλέον είμαι σε μία πολύ κατάσταση και νιώθω άνετα να μιλώ για τον αγώνα μου με την διπολική διαταραχή.  Είμαι αισιόδοξη ότι μπορούμε να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου οι πάσχοντες από την νόσο δεν θα είναι στιγματισμένοι.  Η νόσος μπορεί να οδηγήσει σε απίστευτη απομόνωση, όμως, δεν πρέπει να καθορίζει κανέναν και εγώ αρνούμαι να με καθορίσει, ή να με ελέγξει».