Η IFPI, ο οργανισμός που αντιπροσωπεύει παγκοσμίως τη μουσική βιομηχανία, κατονόμασε τον Ed Sheeran  ως τον εμπορικότερο καλλιτέχνη του 2017, αντικατοπτρίζοντας την απαράμιλλη επιτυχία του τρίτου άλμπουμ του «÷» (Divide), το οποίο έσπασε τα ρεκόρ με τα smash hits «Shape of you», «Caste On The Hill» και «Perfect».

 Το «÷» (Divide) κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2017 και ήταν διεθνώς το εμπορικότερο άλμπουμ του προηγούμενου έτους, έχοντας διακριθεί ως πολυπλατινένιο σε 36 αγορές. Το «Shape Of You» ήταν το single με τις υψηλότερες πωλήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη για το 2017 και έγινε πολυπλατινένιο σε 32 χώρες.

Ο Ed Sheeran είναι ο πέμπτος παραλήπτης του βραβείου «IFPI Global Recording Artist of the Year», μία μοναδική και έγκυρη τιμή που αντανακλά τη διεθνή επιτυχία ενός καλλιτέχνη στην ψηφιακή και στη φυσική μορφή μουσικής, από τα streams έως το βινύλιο.

«Έχοντας στεφθεί ο μεγαλύτερος αστέρας στον κόσμο, με το μεγαλύτερο τραγούδι και το μεγαλύτερο άλμπουμ, αυτό είναι το αποτέλεσμα ετών φιλοδοξίας, δημιουργικότητας και σκληρής δουλειάς σε παγκόσμια κλίμακα», δηλώνει για τον Ed Sheetan ο Max Lousado, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της βρετανικής Warner Music.

«Ο Ed είναι αληθινά ένας απίστευτος τραγουδοποιός, ερμηνευτής και performer, η ικανότητα του οποίου να αφηγείται ιστορίες και να κάνει τον κόσμο να εμπνέεται, είναι αυτό που τον ξεχωρίζει από το πλήθος. Είχε πάντα μία εντελώς αυθεντική σύνδεση με τους οπαδούς του, κάτι που βάζει πάνω από οτιδήποτε άλλο», προσθέτει.

Ο Γενικός Διευθυντής της IFPI, Frances Moore, σχολιάζει: «Είναι υπέροχο που είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Ed Sheeran είναι ο Παγκόσμιος Καλλιτέχνης της IFPI για το 2017. Η επιτυχία που έχει επιτύχει ο Ed είναι εκπληκτική και μία δήλωση της ικανότητάς του να γράφει και να τραγουδά τραγούδια που συνδέουν μία αληθινά παγκόσμια βάση κοινού.»