Στο πλαίσιο δράσεων του 5ου ΔΙΑΠΛΟΥ της Axion Hellas ο Σάκης Ρουβάς  θα εγκαινιάσει το Αμφιθέατρο Πηγαδιών με μια μεγάλη Συναυλία το Σάββατο 5 Μαΐου στις 19.00 μ.μ.

Η Axion Hellas, πραγματοποιεί τη νέα της αποστολή στα ακριτικά νησιά Σχοινούσα, Ανάφη, Κάσο και Κάρπαθο από τις 28 Απριλίου έως 6 Μαΐου. Στο πλάι της Axion Hellas, θα βρεθεί ο Σύλλογος Όραμα Ελπίδας όπου θα πραγματοποιήσει ενημέρωση σχετικά με την αναγκαιότητα της προσφοράς μυελού των οστών και εγγραφή νέων εθελοντών δοτών. Μαζί τους, ο κορυφαίος  Έλληνας star, ο αγγελιοφόρος του Οράματος Ελπίδας και πρώτος εθελοντής δότης, θα ενώσει τις δυνάμεις του με την Axion Hellas ώστε να ενισχυθεί η εγγραφή εθελοντών δοτών και να διαδοθεί το μήνυμα ελπίδας και αγάπης.

Η ομάδα των 101 εθελοντών θα διεξάγει ιατρικές εξετάσεις με τη δυναμική συμμετοχή 40 ιατρών (περισσότερες από 15 ειδικότητες) και 6 νοσηλευτών. Η ανταπόκριση των κατοίκων στο κάλεσμα της Axion Hellas είναι συγκινητική καθώς η πρόσβαση τους σε ιατρικούς ελέγχους είναι περιορισμένη. Στο πλαίσιο του προγράμματος “Είμαστε όλοι αληθινοί ήρωες” δημιουργήθηκε και η πολιτιστική και εκπαιδευτική ατζέντα της ομάδας με επιμορφωτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τους κατοίκους των νησιών με επίκεντρο τους γονείς και τα παιδιά.