Δυναμικό «παρών» στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και της ζωής, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, έδωσε για τρίτη συνεχή χρoνιά ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019.

Με μία ομάδα 75 δρομέων αποτελούμενη από εθελοντές δότες μυελού των οστών, γιατρούς της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», μέλη του Δ.Σ. και στελέχη του Συλλόγου, μέλη της Επιτροπής «ELPIDA Youth» και στελέχη του Ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ» καθώς και με ενημερωτικό περίπτερο για εγγραφή νέων εθελοντών δοτών, το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» συμμετείχε στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Οι δρομείς του Συλλόγου μας έτρεξαν στις διαδρομές των 5 km, των 10 km αλλά και των 42km, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας, ενώ το περίπτερο του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ» επισκέφθηκαν εκατοντάδες δρομείς, οι οποίοι συμμετείχαν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, προκειμένου να ενημερωθούν για την δωρεά μυελού των οστών και να γίνουν και εκείνοι εθελοντές δότες.

Στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 110 εγγραφές νέων εθελοντών δοτών.

Για ακόμα μία χρονιά στο πλευρό μας ήταν ο Αγγελιοφόρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» Σάκης Ρουβάς, ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο μας, ενώνοντάς τις δυνάμεις του μαζί μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα προσφοράς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Με πρωτοβουλία της Προέδρου, Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» έχει δημιουργήσει την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών με στόχο την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας γύρω την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, αλλά και την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην χώρα μας, έτσι ώστε όλοι οι συνάνθρωποι μας που χρειάζονται μεταμόσχευση να μπορούν να βρουν συμβατό δότη.

Από την ίδρυση του το 2014 μέχρι σήμερα, ο Σύλλογος έχει εγγράψει σχεδόν 100.000 νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών, 68 από τους οποίους έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα συμβατοί χαρίζοντας ελπίδα ζωής σε 68 συνανθρώπους μας.