Η τραγουδίστρια Ντολόρες Ο’Ρίορνταν του ιρλανδικού συγκροτήματος εναλλακτικού ροκ The Cranberries απεβίωσε αιφνιδίως σε ηλικία 46 ετών, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Ιρλανδίας RTE και επιβεβαίωσε η υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεών της.

Η Ο’Ρίορνταν ήταν επί 13 χρόνια η βασική φωνή και στιχουργός του συγκροτήματος, μέχρι τη διάλυσή του, το 2003. Στη συνέχεια ακολούθησε σόλο καριέρα μέχρι το 2009, που το συγκρότημα επανενώθηκε και έκανε περιοδείες σε όλον τον κόσμο.

Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν διευκρινιστεί.

Η Λίντσεϊ Χολμς, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Ο’Ρίορνταν, είπε ότι η τραγουδίστρια πέθανε ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο για μια ηχογράφηση. «Τα μέλη της οικογένειάς της αισθάνονται συντριβή και ζητούν να γίνει σεβαστή η προσωπική ζωή τους σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή», πρόσθεσε.

Η 46χρονη διαγνώστηκε με μανιοκατάθλιψη το 2015, αλλά όπως έχει αποκαλύψει στο παρελθόν είχε βρεθεί αντιμέτωπη με άλλους «εφιάλτες», όπως διατροφικές διαταραχές, αλκοολισμό αλλά και τις επώδυνες μνήμες από την κακοποίηση που είχε υποστεί σε παιδική ηλικία.