Η Google σήμερα έχει γενέθλια και γίνεται 21 ετών!

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά ουσιαστικά τον Ιανουάριο του 1996 όταν δύο διδακτορικοί φοιτητής του Stanford, o Λάρι Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν σκαρφίστηκαν ένα νέο ερευνητικό project.

Το διαδίκτυο ήταν ακόμη τότε στην παιδική του ηλικία και οι δύο φοιτητές σκέφτηκαν έναν νέο σύστημα για τις μηχανές αναζήτησης του ίντερνετ.

Η Google επαναπροσδιόρισε σε τέτοιο βαθμό τον όρο «μηχανή αναζήτησης», που το να αναζητεί κανείς κάτι στο ίντερνετ, έγινε ρήμα από το όνομα της εταιρείας: γκουγκλάρω!

 

 

 

Παράλληλα, η Google μετατράπηκε στην πορεία των ετών σε τεχνολογικό κολοσσό και κατέκτησε τον κόσμο, με την κεφαλαιοποίησή της Alphabet (μητρική της Google) να φτάνει τα 688 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes (μόνο η Apple την ξεπερνά) με 903 δισ. δολάρια).

Ωστόσο, μαζί με τη γιγάντωση και τα τεράστια κέρδη, η προσβασιμότητα σε όλους και η οργάνωση των πληροφοριών, έφερε στην επιφάνεια και ανησυχίες για τη μαζική συλλογική προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα, πρόσφατα η εταιρία αναγκάστηκε να απολογηθεί για τους λόγους για τους οποίους τα κινητά με λογιστικό Android, που ανήκει στη Google συλλέγουν πληροφορίες για το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο χρήστης, ακόμα κι αν εκείνος δεν το επιθυμεί.