Έμπνευσή του ζευγαριού από το Σάσεξ της Μεγάλης Βρετανίας αποτέλεσε η ταινία «Χριστούγεννα στην πρίζα» με τον Ντάνι ντε Βίτο.

Λατρεία για τα Χριστούγεννα ή αντιπάθεια για τον δύστροπο γείτονα; Η απάντηση για ένα ζευγάρι στην Μεγάλη Βρετανία που κάθε χρόνο μετατρέπει το σπίτι του σε «χριστουγεννιάτικη Disneyland», βρίσκεται κάπου στην μέση. Ο Μάικλ και η Λιν Φέιρνς από το Σάσεξ της Αγγλίας έχουν ξοδέψει περίπου 12.000 λίρες για να μετατρέψουν το σπίτι τους σε υπερπαραγωγή των Χριστουγέννων, τηρώντας ένα έθιμο που κρατάει εδώ και 16 χρόνια.

Η αφορμή για την απόφαση τoυ ζευγαριού να ξοδέψει τόσα χρήματα και τόσον κόπο ήταν ένας δύστροπος γείτονας ο οποίος τους έκανε παράπονα για μερικά φωτάκια με τα οποία είχαν διακοσμήσει τον κήπο τους το 2001. Την επόμενη χρονιά η οικογένεια Φέιρνς τοποθέτησε περισσότερα φωτάκια και μετά από 16 χρόνια ο συνολικός αριθμός που στολίζει το σπίτι τους ανέρχεται στις 20.000 λαμπιόνια.

Το ζευγάρι ξεκινάει τον σχεδιασμό του στολισμού κάθε Ιανουάριο και από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβρη ξοδεύουν περίπου 50 ώρες τη εβδομάδα για να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τον στολισμό. Έμπνευσή του αποτέλεσε η ταινία «Χριστούγεννα στην πρίζα» με τον Ντάνι ντε Βίτο, όπου ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ήθελε να διακοσμήσει το σπίτι του με τόσα φώτα ώστε να φαίνεται από το διάστημα.

Το κόστος που καλείται να καταβάλει η οικογένεια, τόσο στον λογαριασμό του ηλεκτρικού, όσο και στην αγορά στολιδιών και λαμπτήρων, θα ήταν δυσβάσταχτο αν δεν καλυπτόταν εν μέρει από τοπικές οργανώσεις και φορείς που βλέπουν την ιδιοτροπία του ζευγαριού να μετατρέπεται σε τουριστική ατραξιόν.