Βρισκόμαστε πολύ κοντά στον πρώτο ημιτελικό του 66ου μουσικού διαγωνισμού της Eurovision, που θα λάβει χώρα στην σκηνή του Pala Olimpico στο Τορίνο της Ιταλίας, ύστερα από την νίκη των Måneskin στη Eurovision 2021.

Σήμερα, Τρίτη 10 Μαΐου, θα μεταδοθεί στις 22:00, ο Α΄ Ημιτελικός του φετινού διαγωνισμού σε απευθείας σύνδεση, στον οποίο εμφανίζεται και η Ελλάδα στην 15η θέση, με την Αμάντα Γεωργιάδη και την συναισθηματική της μπαλάντα.

Η Ελληνονορβηγή τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και φοιτήτρια ιατρικής απέδειξε επί σκηνής, στη δεύτερη τεχνική της πρόβα μέσα σε μπλε φόντο, πως η ερμηνεία της ξεχωρίζει μεταξύ των διαγωνιζομένων, με την ελληνική συμμετοχή να προετοιμάζεται δυνατά. 

Το τραγούδι με τίτλο «Die together», που η ίδια έχει συνθέσει και μιλά για μια αληθινή ιστορία αγάπης, έχει αποσπάσει ήδη καλές κριτικές, και σύμφωνα με τα στοιχήματα αναμένεται να βρίσκεται εντός δεκάδας.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Α’ Ημιτελικό: Αλβανία, Λετονία, Λιθουανία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Κροατία, Δανία, Αυστρία, Ισλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία και Αρμενία

 

Aπόλαυσε εδώ την εμφάνιση της Ελλάδας στην Eurovision 2022: