Το καλοκαίρι είναι γεγονός, η θερμοκρασία έχει αγγίξει κόκκινο και όλοι μας ψάχνουμε τρόπους να φτιάξουμε ένα υγιές σώμα, για να νιώθουμε πιο άνετα στην παραλία. Διαβάστε πέντε έξυπνα tips για ένα καλύτερο σώμα φέτος το καλοκαίρι.

1)Πιες πολύ νερό :

Το νερό είναι απαραίτητο για τον άνθρωπο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.  Η μέση κατανάλωση νερού, που χρειάζεται το σώμα μέσα σε μια μέρα, είναι 8 με 9 ποτήρια. Δυστυχώς ιδιαίτερα την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών όπου χαλαρώνουμε, είναι πολλές οι φορές που ξεχνάμε μέσα στην μέρα να ποιούμε τις απαραίτητες ποσότητες  νερού. Μια εύκολη λύση για να μην ξεχνιόμαστε, είναι να κατεβάσουμε στο κινητό μας μια εφαρμογή υπενθύμισης. Προσοχή, ποτέ δεν πίνουμε νερό κατά την διάρκεια ενός γεύματος, γιατί έτσι επιβραδύνουμε την διαδικασία του μεταβολισμού.

2)Να τρως κάθε πρωί πρωινό:

Δεν είναι λίγες οι φορές  που παραλείπουμε από την καθημερινότητα μας το πρωινό γεύμα, είτε γιατί βιαζόμαστε να πάμε στην δουλεία, είτε επειδή θεωρούμαι πως με αυτό τον τρόπο μπορεί να χάσουμε κιλά. Το πρωινό προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια, που χρειαζόμαστε κατά την διάρκεια της μέρας και επίσης βοηθάει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

3)Κοιμήσου όσο πιο πολύ μπορείς:

Κάτι που πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν είναι πως ο ποιοτικός και καλός ύπνο όχι μόνο μας ξεκουράζει πνευματικά και σωματικά αλλά βοηθάει στην απώλεια βάρους. Το ανθρώπινο σώμα για να λειτουργήσει αποδοτικά είναι απαραίτητο να ξεκουράζεται το λιγότερο 7 με 8 ώρες την μέρα, ενώ σύμφωνα με έρευνες όσο λιγότερο κοιμόμαστε, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη μας για τροφή.

Αν θέλετε να απολαύσετε ένα ποιοτικό ύπνο μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά έξυπνα tips.  1) μερικά λεπτά πριν κοιμηθείτε να απομακρύνετε από το κρεβάτι σας όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές. 2) Να επαναλαμβάνετε καθημερινά τις ίδιες συνήθεις πριν τον ύπνο, όπως το να διαβάσετε ή να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο. 3) να κοιμάστε και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα ακόμα και τις αργίες.

4)Αντικατέστησε τα αγαπημένα σας τρόφιμα με την light εκδοχή τους:

Αν είναι αδύνατη η αποφυγή  τροφών που είναι πλούσιες σε λιπαρά και θερμίδες η καλύτερη επιλογή είναι η κατανάλωση της light εκδοχής τους. Παραδείγματος χάριν αν σας αρέσει να τρώτε τυρί μια επιλογή είναι να αγοράζετε τη light συσκευασία.  

5)Απόφυγε τα γλυκά:

Τα γλυκά για πολλούς είναι ο μεγαλύτερος πειρασμός, δυστυχώς όμως στο σώμα μας δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα . Αν η επιθυμία για γλυκό είναι μεγάλη μπορείτε να βρείτε έξυπνες λύσεις για να ξεγελάσετε τον εαυτό σας. Πέρα από τις εναλλακτικές συνταγές που μπορείτε βρείτε στο διαδίκτυο, μπορείτε να φάτε μια μαύρη σοκολάτα ή ένα μήλο ή μια φέτα με μέλι.

Η διατροφή μπορεί να έχει μια σημαντική θέση στην ζωή μας, όμως για να έχουμε ένα υγείες σώμα απαραίτητη είναι και η γυμναστική. Τώρα που ο καιρός είναι καλός, το γρήγορο περπάτημα και το κολύμπι είναι μια καλή επιλογή. Αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος μπορείτε να κατεβάσατε στο κινητό σας μια εφαρμογή, που θα σας βοηθήσει να γυμναστείτε στο σπίτι.