Ανέκαθεν μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού επιλέγει να περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές του ή να απολαύσει το μπάνιο του στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Η Αθήνα, έχει κάτι που την ξεχωρίζει από πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς μεγάλο μέρος της λούζεται από τα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού. Μερικές από τις πιο όμορφες και ήσυχες παραλίες που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος στην Αττική είναι:

-Παραλία Θυμάρι:

Η Παραλία Θυμάρι, είναι μια μη οργανωμένη παραλία, με λίγους λουόμενος και βρίσκεται 55 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Η παραλία έχει δυο κόλπους, έναν με βράχια και έναν με αμμουδιά, οι οποίοι καλύπτουν όλα τα γούστα. Το βέβαιο είναι ότι θα απολαύσετε τα  καταγάλανα νερά και  την ηρεμία που προσφέρει η παραλία.

-Παραλία Χάρακας:

Η παραλία του Χάρακα, είναι μια ιδιαίτερη επιλογή κοντά στην Αθήνα. Βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμός του Χάρακα, κοντά στον Δήμο Λαυρίου και Κερατέας. Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας δεν είναι οργανωμένο, ωστόσο όσοι δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, μπορούν να δροσιστούν σε μια από τις καντίνες και να απολαύσουν πεντακάθαρα νερά.

-Καλοπήγαδο ή Βρωμοπούσι:

Η παραλία Βρωμοπούσι, βρίσκεται στο Καλοπήγαδο της Κερατέα 53 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Πολλοί αναφέρουν πως τα νερά στην ευρύτερη περιοχή είναι τα καλύτερα στης Αττικής. Η ονομασία της παραλίας δημιουργεί εικόνες, που δεν έχουν καμία σχέση με την μαγική εικόνα που αντικρίζουν όσοι την επισκέπτονται, γι’ αυτό και οι ντόπιοι την λένε και Καλοπήγαδο.

-Παραλία Κουκουναριές, Σχινιάς:

Ο Σχινιάς, είναι ένας προορισμός γνωστός για τα πολυάριθμα ξενοδοχεία και beach bars. Μπορεί η ευρύτερη περιοχή να είναι γνωστή για τη διασκέδαση, παρόλα αυτά υπάρχει ένα απομονωμένο μέρος της στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε την ηρεμία της φύσης. Η παραλία Κουκουναριές, βρίσκεται κρυμμένη στο δάσος του Σχινιά, είναι ανοργάνωτη και περιτριγυρισμένη από δέντρα, γεγονός σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.

 

-Παραλία Ψάθα:

Η παραλία Ψαθα, απέχει μια ώρα και ένα τέταρτο από το κέντρο και έχει 2 χιλιόμετρα μήκος, ενώ είναι περιτριγυρισμένη από ταβέρνες και ουζερί στα οποία μπορείτε να κάνετε στάση και να απολαύσετε θαλασσινούς μεζέδες. Τα χρώματα που έχουν τα νερά είναι μαγευτικά και τα βράχια που κατακλύζουν την παραλία κάνουν την παραλία μαγευτική.

Το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα και τι πιο ιδανικό από μια απόδραση στις ωραιότερες παραλίες της Αττικής.