Η Καίτη Γαρμπή, μέσα από μια ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, καταδικάζει τα φαινόμενα συνωστισμού, που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα σε συναυλίες, ενώ εδώ και ένα μήνα τα κρούσματα κορωνοϊού χτυπάνε κόκκινο.

Συγκεκριμένα, η αγαπημένη ερμηνεύτρια χαρακτηρίζει τους συναδέλφους της ως «ανεύθυνους» και «εγωπαθείς» γιατί με αυτές τις ενέργειες «βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την οικονομική επιβίωση ενός ολοκλήρου κλάδου».  

Από την άλλη, τις τελευταίες μέρες έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για το αν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του ιού, στην συναυλία της Νατάσσας Θεοδωρίδου που πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στο Κατράκειο θέατρο.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια Νατάσσα Θεοδωρίδου, ανέβασε ένα βίντεο από την συγκεκριμένη βραδιά και έδωσε τη δική της απάντηση. «Η μουσική είναι φάρος που φωτίζει, μην μου μιλάτε για σκοτάδια». Ενώ συνέχισε αναφέροντας πως η πληρότητα του θεάτρου δεν ξεπέρασε το 58% και προκάλεσε όσους δεν πιστεύουν να κάνουν ζουμ στην ανάρτησή της.

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων και τα φαινόμενα συνωστισμού που σημειώθηκαν σε συναυλίες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα. Ειδικότερα, όλες οι συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν σε ανοικτούς χώρους, θα έχουν όριο πληρότητας 50% και η παρακολούθηση θα γίνετε αποκλειστικά από καθήμενους. Επίσης, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και απαγορεύεται το αλκοόλ και το κάπνισμα. Τέλος, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου παραμένουν κλειστά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική όπως και οι κλειστές αίθουσες συναυλιών.